Kategorier
Sparing

Forbrukslån

Kostnader og lån

Det er ingen tvil om at det koster mye penger å betale for lån. Skal du betale for lån så er det viktig at du også har penger å betale lånet med. Det er veldig lett for mange å ta opp penger fordi de trenger penger. Da er det fort gjort å glemme at du faktisk får mindre penger å rutte med. Trenger du penger så er lånet et bra og et viktig instrument, men samtidig er det også veldig viktig at du har oversikten over egen økonomi slik at alle disse kostnadene som vi ser på under ikke kommer og spiser opp hele resten av inntekten din. Det skal sies og det er mye som kan gjøres. La oss ta en titt på alle disse kostandene.

Gebyr

Banker er oppfinnsomme. Det finnes ganske mange forskjellige typer gebyrer. I Norge ser vi disse best når det snakkes om billig forbrukslån. Da er det nesten ikke grenser for hva slags gebyrer man finner på å sette i gang.

Termingebyr

Mange tar termingebyr hver gang du betaler din regning. Dette er et helt unødvendig gebyr som legger på din månedlige regning for at du betaler regningen. Det er ingen grunn for at man skal bli belastet for at man betaler regningen. Gebyrer betales i tillegg til renter og avdrag, og andre gebyrer.

Etableringsgebyr

Når du har fått lånet ditt så kommer det fort gebyr. Etableringsgebyret legges på lånet helt fra starten. Banken tar dette fordi de mener det koster dem litt å administrere lånet ditt. Det rare med dette er at bankene ikke har tatt denne kostnaden med i rentesatsen sin, men isteden legger dette på ditt lån i starten, som gjør at du får mindre penger fra banken når de betaler deg ut. Har du fått et lån på 200.000 betaler de kanskje ut 197.000 kroner. Kostnaden med å etablere lånet er fort 500 til 3.000 kroner.

Innfrielsesgebyr

Dette gebyrer må man betale når man innfrir lånet. De fleste banker har ikke et slikt gebyr som du må betale om du betaler tilbake lånet for tidig. Dette er også et veldig uetisk gebyr, så pass deg for dette. Les nøye igjennom papirene slik at du vet om du må betale en straff for å bli kvitt lånet raskere.

Det er ganske sprøtt at det finnes så mange gebyrer som må legges på et lån. Er det mye gebyrer er det også viktig at det ikke trekker ut. Føler du at du kan være med på å gi eller at du kan være med på å ta så er det viktig at dette gjøres på best mulig måte. Se deg derfor omkring slik at du kan på best mulig måte gjøre det som er bra for deg og gjøre det som er best for deg. Ta opp lån og betale masse gebyrer er ikke nødvendigvis best for deg.